ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ITALOELLENICA 2019 ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ

Friday 09 Δεκεμβρίου 2022
Παρουσίαση των Πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου Italoellenica 2019 με τίτλο Οι ιταλικές λέξεις στη Νέα Ελληνική και τις διαλέκτους της και σε άλλες

Το Εργαστήριο Γλώσσας, Μετάφρασης και Μελέτης των σχέσεων μεταξύ ιταλικής και ελληνικής γλώσσας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας παρουσιάζει τα Πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου Italoellenica 2019 με τίτλο Οι ιταλικές λέξεις στη Νέα Ελληνική και τις διαλέκτους της και σε άλλες γλώσσες (επιμ. M. Heinz, D. Minniti-Γκώνια, L. Serianni, Εκδόσεις ΕΚΠΑ 2022).

Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, Γεράσιμος Παγκράτης, Διευθυντής του Τμήματος και ο Francesco Neri, Διευθυντής του Istituto Italiano di Cultura.

Θα μιλήσουν οι: Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Nicoletta Maraschio, Emanuele Banfi, Matthias Heinz, Franco Tutino και Domenica Minniti-Γκώνια.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του γλωσσολόγου και Καθηγητή του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης Luca Serianni (1947-2022), μέλους της Accademia dei Lincei και της Accademia della Crusca και Επίτιμου Διδάκτορα του ΕΚΠΑ.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης